Uncategorized

Eclipsa Partiala de Luna – Luna Plina in Taur, 19 noiembrie 2021

În data de 19 noiembrie 2021, la 10:57 AM, ora României, vom avea Eclipsă Parțială de Lună și Lună Plină în Taur.

Din punct de vedere astronomic, această eclipsă face parte din seria de eclipse Saros, un ciclu de 41 de eclipse totale care au început în 1927 și durează până în 2648.

Ciclul Saros este o suită de eclipse care se repetă la 18 ani și 11 zile. Eclipsele sunt legate între ele, dar acest lucru este important în astrologia mundană (cea care se referă la țări și națiuni). Pământul este aproape la aceeași distanță de Soare și este înclinat în aproape aceeași orientare.

 

Această Eclipsa/Lunatie este foarte puternică, are loc pe axa Taur-Scorpion, are aspecte puternice cu Jupiter, Neptun, Pluto și este împreună cu steaua fixă Algol. Ascendentul este în Capricorn, ceea ce ne poate indica faptul vrem mai mult și nu vrem orice sau pe oricine.

 

Așadar, într-o parte avem semnul Taurului cu Luna, Uranus si Algol. Taurul semnifica resursele, confortul și atașamentele noastre, care pot fi zdruncinate de diverse întâmplări neașteptate. În partea opusă avem Scorpionul, unde se află Mijlocul Cerului într-o nebunie cu Soarele, Mercur, Marte – în linii mari frustrare, agresivitate și furie. 

Ne putem aștepta și la separărifrustrări sau chiar rupturi, doar vorbim de Lună Plină.

 

Din cauza marcajului pe Scorpion, pentru unii viciile pot face “ravagii”,  pentru alții obsesiile îi pot înnebuni la propriu (sau figurat), iar alții pot alerga după himere, sau mai rău, ce e frumos și minunat se dovedește a fi ceva groaznic și teribil. Bineînțeles sunt cazuri și cazuri.

 

Cine este Algol? 

 

În mitologie Algol reprezintă capul Gorgonei Meduza, cea care a fost ucisă de Perseu, căreia Minerva i-a preschimbat pletele într-un mănunchi de șerpi.

Algol este o stea binară, variabilă, care mai înseamnă și “Capul demonului”, iar influența acesteia nu aduce lucruri tocmai bune. Influența acestei stele fixe este de natura lui Saturn și Jupiter și poate aduce ghinion, violență, furie colectivă și un temperament refractar și brutal.

Este cea mai rea stea de pe cer.

 

La momentul eclipsei, Soarele este în opoziție cu Algol.. care este lângă Lună, ceea ce poate indica lucruri nu tocmai fericite. Pot fi scoase la suprafață probleme vechi si adânci.

 

Au loc transformări în diverse domenii din viețile noastre, iar acest lucru depinde, bineînțeles, de cum este astrograma natală

 

Dacă ai planete la ultimele grade în semnele fixe: Taur, Leu, Scorpion și Vărsător; această eclipsă te poate impacta mai mult decât pe restul. Este valabil și pentru cei născuți între 15-21 mai și între 15-21 noiembrie.

 

Perioada dintre 19 noiembrie și până la următoarea eclipsa din 4 decembrie este foarte importantă și toți vom trece prin chestii neobișnuite care sunt importante în următoarea jumătate de an. Nodurile Lunare isi vor schimba pozitia din ianuarie, iar in aceasta perioada va fi importanta pentru a “rezolva” si realiza anumite lucruri importante. 

 

Nu vreau fiu pesimistă, însă eu nu văd cu ochi tocmai buni această eclipsă. Sunt convinsă că veți găsi pe net articole cu fluturași coconași și floricele roz legate de această eclipsă.. dar dacă ați citit aici, măcar să fiți în “gardă”, sa intelegeti oarecum de ce energia este asa “joasa”. 

Vor fi transformări și schimbări de situații și la 360 de grade.. 🙂 


Dar trecem noi peste..

 

Ce am putea face?

 

Am putea să ne concentrăm atenția către lucrurile importante pentru noi, de rutină, iar atunci când ne simțim epuizați și unele gânduri ne pot activa ce nu trebuie, am putea să găsim scăpare în ceva frumos. Și nu în vicii, ci în creativitate, într-un hobby, în gătit, în dansuri sau în ceea ce îți face ție plăcere.

 

Citeste si: Marte in Scorpion

 

Hai in comunitatea de pe Instagram: @astroZilnic

 

Hai pe Facebook: astroZilnic

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.